fbpx

BAG OM CASPER EDENS

MIN HISTORIE

Mit navn er Casper Edens.
Jeg er en 25 årig livsglad vestjyde med stor passion for iværksætteri – nok for meget, hvis man spørger mine nærmeste, men hvornår er formeget?

Jeg startede min første virksomhed i en alder af 19 år, og jeg har siden hen haft bygget og udviklet 3 forskellige virksomheder.
2 af disse virksomheder er blevet solgt undervejs, og i dag driver jeg Edens Management – Her er jeg ude og holde foredrag om iværksætteri, hjælper flere virksomheder med forretningsudvikling som konsulent, og derudover sidder jeg i Advisory Boards.

“Mit sidste Venture afsnit, før jeg stoppede i Asento”

BEGYNDELSEN PÅ EN DRØM – “A WALK DOWN MEMORY LANE”

Barndommen – Min første succes oplevelse

Første gang jeg stiftede bekendtskab med iværksætteri, var i en alder af 12 år. Jeg vil nok ikke kalde mig iværksætter på dette tidspunkt, men dog elskede jeg at afholde loppemarkeder ude foran mine forældres hus, hvor mit gamle og brugte legetøj stod for skud. 

Min største og første følelse af “succes”, havde jeg som folkeskoleelev – Jeg valgte her, at tegne et kort over min barndomsby; Bramming med udvalgte destinationer. Disse destinationer var mine barndomskammeraters adresser, som jeg i forvejen vidste samlede på Pokémon kort ligesom jeg selv. Så der var i mit hoved ikke andet for, end at stige på min cykel, og køre rundt og sælge ud af mine Pokémon kort – På den måde blev min fredagsslikpose noget større end mine søskendes, og lille Casper var mere end tilfreds.

Efter at have fået blod på tanden i min læring omkring købmandskab, valgte at jeg gå til min daværende studievejleder i folkeskolen, hvor jeg fortalte, at jeg som voksen, gerne ville være selvstændig. Her kan jeg tydeligt huske, at min studievejleder smilte og påpegede, at det ikke var et erhverv, man som bare sådan kunne vælge at blive. Men idet jeg heller ikke måtte vælge at blive fodboldspiller, fandt vi i “fællesskab” ud af, at en revisor, ville være et godt alternativ, grundet mine gode karakter i matematik.

Ungdommen – Revisor eller selvstændig?

Da jeg i troen om, at skulle være revisor i fremtiden, besluttede jeg mig for at tage på Handelskolen i Ribe. Her fik jeg smag for diverse business-fag såsom Virksomhedsøkonomi, International økonomi, Afsætning og Innovation – dog dumpede jeg næsten i Matematik på mit andet semester, hvilket fik mig til at indse, at revisor-vejen måske ikke var det rigtige alligevel. Jeg stod pludselig i uvisheden omkring min fremtid, og jeg besluttede mig derfor, at gå all-in på innovations faget uden for skolen. At blive selvstændig var nu en realitet og en drivkraft, jeg ville gøre alt for at efterleve.  

Igennem min handelskoletid havde jeg et par overvejende idéer, jeg rigtig gerne ville føre ud i virkeligheden.
Min første ide stod på, at lave en app til diskoteker (Den samme idé som alle andre 17-årige får). Derudover ville jeg lave et Just-Eat for catering-firmaer, som jeg sammen med min innovationsgruppe på handelskolen, så som en fremragende idé, nu når Iværksætteren, Jesper Buch, havde haft stor succes med dette ved hjælp af Take-Away. Så hvor svært kunne det lige være at udvikle en allerede eksisterende idé??? Her fandt vi alle ud af, at det bare at lave en hjemmeside kostede kassen, hvis ikke man kunne det selv – samt det at have en idé ikke betyder særlig meget, hvis ikke man kan eksekvere på den.

Det udslagsgivende for de virksomhedskoncepter, som jeg var virkelig følte var en god idé, var at andre iværksættere startede virksomheder med nøjagtig samme koncept – men for dem, lykkedes det bare!! Jeg fandt på det grundlag hurtigt ud af, at idéerne jeg havde, egentlig var “gode nok”, jeg skulle “bare” lære at eksekvere disse idéer – Så jeg besluttede mig for, at så snart jeg fik en idé, så skulle jeg eksekvere uanset hvad. Så måtte det briste eller bære.

Voksenlivet – Sabbatåret blev vendepunktet

Da jeg var færdig med Handelskolen og fik min længeventede hue, var jeg stadig ikke blevet iværksætter – selvom det stadigvæk var drømmen. Jeg valgte derfor, at tage et sabbatår. Til at starte med fik jeg et job i min fars butik, Pecani, som er en lokal smykkebutik. Det skal lige siges, at jeg ikke havde nogen form for viden på området, og min kreativitet ved gaveindpakning var heller ikke prangende, hvilket min far hurtig fandt ud af, og jeg blev herefter placeret i baglokalet, hvor jeg kunne få styr på lageret. Dog bed jeg mærke i, at mange af kunderne ikke rigtig ville gennemføre købet på smykkerne, men ville blot afprøve mange mærker og størrelser, for herefter at købe dem over nettet til en muligvis billigere pris.

Jeg valgte herefter i fælleskab med min far, at starte virksomheden Karat24.dk, som blev min aller første virksomhed. Her solgte vi smykker på internettet, hvor min far brugte meget af hans “rest-lager”, at sælge ud fra – Min far investerede penge i selskabet, og jeg kunne herefter drive og bygge forretningen op.
Karat24 blev stiftet i 2013.

Efter at have været igang med Karat24 i det første år, og jeg herefter har haft oplevelsen af, at få de første ordre, tilfredse kunder og meget mere – besluttede jeg mig for, at jeg skulle læse videre. Karat24 var ikke noget, jeg som sådan kunne leve af, og med en mor som skolelærer, følte jeg, at jeg blev nødt til at få mig en “rigtig” uddannelse / fremtid.

Videregående uddannelse – Store beslutninger blev afgørende

Jeg valgte at flytte til Kolding med min kæreste, hvor jeg var kommet ind på en videregående uddannelse på SDU i Kolding, hvor linjen hed: Entreprenørskab og Innovation. Her var mine tænker, at jeg ved hjælp af denne linje kunne udvikle min virksomhed, samtidig med at jeg kunne få en “rigtig” uddannelse. Win-Win, det var jo helt perfekt i min situation. Udover min nye uddannelse og lejlighed, valgte jeg at flytte min virksomhed ind i et kontorfællesskab; House of Innovation. Så på den måde kunne jeg efter skole, tage forbi mit kontor og arbejde videre. 

På uddannelsen mødte jeg mange spændende personligheder, som ligesom jeg selv, havde en baggrund med iværksætteri. Jeg var pludselig ikke den eneste med samme interesse!

Som tiden gik, fandt jeg hurtigt ud af, at det at drive en virksomhed som Karat24 ikke var det, jeg drømte om. Jeg fandt ud af at det ikke var smykker, men selve den digitale markedsføring jeg brændte for. Jeg begyndte derfor, at “uddanne” mig selv inden for området, og havde min hjemmeside at eksperimenter med, hvilket hurtigt gav mig et hurtigt billede af, hvad der virkede og ikke virkede.

Dog gik min ovenstående plan ikke som forventet, da jeg i 2015 valgte at droppe ud af mit studie.
Jeg havde i noget tid, fået en masse henvendelser fra andre virksomheder omkring markedsføring, og sammen med min studiekammerat, Marcus, besluttede vi os får at gå-all-in og starte vores eget Marketingsbureau, som til at starte med hed SEO-service, men i løbet af rejsen ændrede navn til Asento.

Udover at starte vores eget Marketingsbureau valgte vi at dokumentere vores iværksætterrejse gennem video – Vi savnede begge at få et indblik i, hvad det vil sige, at være iværksætter – Så vi startede Venture, som har vidst sig at være gavnlige for andre, der stod i samme situation som os.
Og i 2018 – 3 år senere – er virksomheden blevet beriget med15 fuldtidsansatte, 6 deltid samt et kontor, hvor der er plads til vækst og udvikling.

Marketingsbureauet, Asento, endte med at blive den sjoveste, hårdeste og bedste beslutning jeg endnu i mit liv har taget. Dog kunne jeg mærke, at det sidste halve år som direktør i virksomheden, ikke følte rigtigt for mig. Grundet min stilling som direktør, var mange af mine opgaver meget administrative – derudover havde virksomheden vokset sig så stor, at det var blevet en mere etableret virksomhed fremfor et startup. Hele denne transformation, ændrede som sagt mine arbejdsopgaver, og jeg kunne til sidst mærke, at jeg savnede den dynamiske proces ved at arbejde i et start-up.

Jeg valgte efter mange overvejelser og tanker, at tage fat i min partner Marcus, for at fortælle ham, at jeg gerne ville tilbage til iværksætteriet. Han valgte, at købe mig ud fra d. 1. september 2018.

Her er jeg i dag! 

I dag driver jeg Edens Management, hvor jeg hjælper virksomheder med forretningsudvikling, sidder i advisory boards, laver konsulentarbejde og investerer i virksomheder jeg kan se potentiale i. Jeg er i dag havnet i kontorfællesskabet, hvor det hele startede; House of Innovation i Kolding – Dog befinder jeg mig pt i hele landet i dagligdagen, hvor jeg er rundt til møder, foredrag og undervisning.

Jeg elsker at arbejde i det uvisse, og det ikke at vide, hvordan næste dag forløber sig, er super spændende.
Om det er noget jeg vil bruge mange år på? Det må tiden vise…