fbpx

12 Iværksætter bøger enhver iværksætter bør læse

Der findes et hav af iværksætterbøger, og jeg selv leder hele tiden efter inspiration til nye bøger, som jeg gerne vil læse, hvilket også betyder jeg efterhånden har været igennem en del bøger. I dette blogindlæg har jeg lavet en liste over de iværksætter bøger, som jeg mener enhver iværksætter bør læse.

Jeg modtager meget gerne idéer hvis du føler der mangler nogen bøger på listen! 

1. Kick Ass af Jesper Buch

Kick Ass af Jesper Buch er en af de første iværksætterbøger jeg selv læste. Bogen handler omkring iværksætteren Jesper Buch, hvor man møder ham lige efter han har solgt sine ejerandele i Just Eat. Bogen er skrevet således at han reflekterer og fortæller omkring sin rejse som iværksætter, og hvordan man får bygget en milliard virksomhed.

Link til Kick Ass

2. 4 Hour Work Week af Tim Ferris

Jeg er stor fan af Tim Ferris, og det er også derfor der er 3 af hans bøger på min liste, men det skyldes at de bøger han skriver er så konkrete og brugbare. Bogen 4 Hour Work Week er bygget op omkring filosofien at man kun behøver at arbejde 4 timer i ugen. Om man kan nøjes med at arbejde 4 timer og leve af det kan diskuteres, men bogen giver nogle rigtig gode værktøjer til at blive mere effektiv.

Link til 4 Hour Work Week

3. Just F****** do it af Casper Blom

Just F****** Do It er en bog som jeg ville ønske var skrevet, dengang jeg første gang tænkte på at blive iværksætter. Bogen giver indblik i hvordan det er at starte en virksomhed som teenager, og er en oplagt bog at læse, hvis man føler at man går med en iværksætter gemt i maven.

Link til Just F****** do it

4. Tools of Titans af Tim Ferris

Tools of Titans er en bog, som Tim Ferris har skrevet ud fra alle de spændende personer han har mødt i sin verdenskendte podcast. Her har han delt bogen op i 3 kategorier, hvor forskellige succesfulde mennesker giver deres bedste råd til sundhed, arbejde og til livet. Bogen indeholder blandt andet råd fra Arnold Schwarzenegger, Jamie Foxx og Warren Buffet.

Link til Tools of Titans

5. Tribe of Mentors af Tim Ferris

Tribe of Mentors er opfølgeren til Tools of Titans, som er skrevet på præcis samme måde, hvor man modtager en lang række råd, taktikker og livsfilosofier fra succesfulde mennesker fra hele verdenen. Den største forskel på Tribe of Mentors og Tools of Titans er at denne tager mest udgangspunkt i livsråd.

Link til Tribe of Mentors

6. Stop saying you´re fine af Mel Robins

Denne bog ændrede mit syn på hvornår jeg var tilfreds med min egen tilværelse, og er til dato en af de bedste bøger jeg har læst. Bogen giver dig de rigtige værktøjer til at blive ved med at presse dig selv, for at opnå de ting du vil i livet. Hun tager især udgangspunkt i at man ikke skal nøjes med det man har i livet, men derimod hele tiden stræbe efter mere.

Link til Stop Saying You’re Fine

7. 7 Gode vaner af Stephen R. Covey

Hvis jeg skulle anbefale 1 bog som jeg mener alle i hele verdenen bør læse, så er det 7 Gode Vaner. Jeg vil gerne indrømme at dette ikke er en decideret bog til iværksættere, men bogen er med til at give et udvidet livsperspektiv, og tager udgangspunkt i 7 vaner som enhver bør tilegne sig.

Link til 7 Gode vaner

8. Traction af Gabriel Weinberg og Justin Mares

Traction er bogen for dig som er iværksætter, og som samtidig interessere sig for markedsføring. Bogen beskriver nemlig alle de måder, du som iværksætter kan markedsfører din virksomhed, og giver et godt indblik i hvordan man måler på sin markedsføring og opnår traction.

Link til Traction

9. Zero to One af Peter Theil

Zero to One er skrevet at Peter Theil som er iværksætter og investor og står blandt andet bag PayPal. Han beskriver i denne bog, hvad der skal til for skabe en skalérbar virksomhed og gå fra at have en idé til at bygge version 1.0 og derefter få de første kunder.

Link til Zero to One

10. Iværksætter af Mads Faurholdt og Lars Tvede

Dette er bogen hvor Mads Faurholdt og Lars Tvede har samlet alle deres erfaringer som iværksætter, og videregiver dem på en jordnær måde. Så hvis du gerne vil være iværksætter, hvorfor så ikke lære af de bedste?

Link til Iværksætter

11. Iværksætter til jeg dør af Martin Thorborg

Iværksætter til jeg dør er efterhånden en gammel klassiker hvis vi kigger på danske iværksætterbøger. Bogen er skrevet af Martin Thorborg, og beskriver hele Martins underholdende iværksætter rejse, hvor han undervejs stopper op og giver dig de værktøjer du skal bruge for at klare dig som iværksætter.

Link til Iværksætter til jeg dør (Hvis den ikke er udsolgt)

12. Crush It af Gary Vaynerchuk

Til jer der har fulgt mig i længere tid, så ved i at jeg er stor fan af Gary Vaynerchuk, og derfor skal selvfølgelig også have en af hans bøger med. Bogen Crush it, handler om hvorfor du skal følge din passion, og hvorfor det lige nu, er det helt rigtige tidspunkt at gøre det. Bogen sætter alting i perspektiv, og er helt klart værd at læse.

Link til Crush It

Skriv gerne kommentarer, hvis du mener der mangler nogen bøger på listen 🙂