fbpx

En af mine mest dyrebare erfaringer om at tænke stort

I dette blogindlæg deler jeg en af de begivenheder i mit liv, som har fået mig til at tænke større som iværksætter, og som også er skyld i at jeg altid har høje ambitioner i alt hvad jeg sætter mig for.

Dengang jeg flyttede til Kolding for at studere i 2014, drev jeg min virksomhed Karat24 ved siden af studiet. Karat24 er en virksomhed som sælger smykker på internettet, som jeg solgte i 2018.

Jeg var rigtig glad for at flytte til Kolding, fordi der er rigtig meget fokus på iværksætteri. Efter at have boet i Kolding i et par uger, blev jeg spurgt af Business Kolding, som er det lokale erhvervsfremme, om jeg ville holde et foredrag for lokale erhvervsfolk i Kolding. I og med at jeg har gjort dette flere gange før på dette tidspunkt, så takkede jeg selvfølgelig ja.

Alt foregik som det plejede, hvor jeg fik holdt mit foredrag, som varede ca. 45 minutter, og jeg havde en fornemmelse af at det hele var gået godt. Det blev jeg også bekræftet i, da de lokale erhvervsfolk stillede en hel del spørgsmål til min historie og virksomhed.

Til sidst var der ikke flere spørgsmål, efter jeg havde svaret på dem alle, bortset fra én ældre herre som sad nede bagerst i lokalet. Jeg kender ham godt, fordi jeg har læst om ham i aviserne, da han har bygget en stor virksomhed op, og solgt den for mange millioner. Han rakte hånden op og stillede mig spørgsmålet:

“Casper, det var en rigtig spændende historie, men hvad omsætter du egentlig for i Karat24?”

På dette tidspunkt synes jeg det var underligt at han begyndte at spørge ind til min omsætning, men jeg var stolt af min forretning og hvad jeg havde udrettet ved siden af mit studie som 20-årig, så jeg svarede.

“I år omsætter vi for næsten en halv million.”

Han nikkede anerkendende, og rakte hånden op for at indikere at han havde et spørgsmål mere.

“Det er rigtig flot. Men hvorfor omsætter du ikke for 5 millioner?”

Jeg kan ærligt talt ikke huske hvad jeg svarede, men kan blot huske at jeg var chokeret over at han kunne finde på at stille mig det spørgsmål. Der gik et par dage efterfølgende, hvor jeg tænkte meget over, hvordan han kunne bilde sig ind, at stille det spørgsmål.

Først troede jeg at han måske ikke kunne lide mig eller at han havde noget imod unge iværksættere. Men efter et par dage gik det op for mig. Han fik mig til at tænke større.

Jeg begyndte pludselig at tænke, hvad der skulle til for at min forretning kunne omsætte for 5 millioner, og kunne begynde at lave en plan for hvilke initiativer der i min forretning skulle igangsættes for at dette kunne lykkes.

Det viste sig at den plan jeg fik lagt afvigede markant, fra det hamsterhjul jeg løb rundt i, sammenlignet med, hvor mine ambitioner “kun” var at øge omsætningen 20-30% år for år.

Denne erhvervsperson hjalp mig med at turde tænke stort, og det er generelt et problem jeg oplever ved mange unge iværksættere. Det er også derfor at vi turde tænke stort med SEO-service (Asento) efterfølgende, hvor vi vækstede vores forretning fra 3.000 kroner til 15-20 ansatte på 3 år.

Det handler om at turde tænke stort, og hvis man først tør tænke det, så kan man også begynde at lægge en plan for at det kommer til at lykkes, uanset om det er som iværksætter, håndboldspiller eller andet.

Et kæmpe tak skal der lyde herfra!

Og jeg håber at du kan bruge min historie til noget, og måske også tør tænke lidt større 😉